Maatwerk Finse Sauna
Maak uw droom waar met een eigen tradionele Finse saunacabine nieuwe stijl . Uniek en op maat gemaakt in elke ruimte. Wij zijn de specialist op dit gebied en bieden u topkwaliteit en een scherpe prijs.
Buitensauna
Het echte wellnessgevoel wordt pas echt bereikt met een buiten sauna in de tuin , op het balkon of dakterras. Buiten saunas zijn duurzaam en in vele uitvoeringen bij ons te verkrijgen.
Soft Kruidendamp Sauna
Deze extra functie op een Finse kachel maakt de cabine multifuncioneel met vele extra voordelen. Ook bestaande cabines kunnen ge-upgrade worden met een soft kruidendamp kachel
Warmelucht Sauna
Door de milde warmte in de cabine is een warmelucht sauna voor een veel mensen een uitstekend wellnessprodukt voor in huis. De luxe cabines zijn meestal strak van vorm met veel glas.
Infrarood Sauna
Infrarood geeft een diepe, intense warmte af op het lichaam. En heeft een heilzame, pijnverlichtende werking op botten, spieren en gewichten. Infrarood kan ook ingebouwd worden in elke sauna.
Kleurentherapie
Met kleurentherapie kunt u een passende sfeer creeeren. De kleurenlamp beinvloedt uw gemoedstoestand. Bij elke stemming hoort een eigen kleur. Kan ingebouwd worden in elke saunacabine of whirlpool.
Maatwerk Finse Sauna

De Finse sauna heeft een heilzame werking op lichaam en geest. Het relaxt en ontspant. Door de hoge temperaturen gaan de huidporiën vanzelf open als een knop in de lente. Hierdoor komt het transpiratieproces op gang. Het vocht verlaat het lichaam door de huid met als gevolg zweten en vochtverlies. De Finse sauna heeft een reinigende werking in het lichaam en voert naast vocht bijvoorbeeld ook melkzuren af en daarom wordt er ook wel gesproken van een dieptewerking.

Deze unieke traditionele Finse Sauna kan ingepast worden in elke ruimte. Zowel binnen als buiten. Zelfs in vochtige ruimtes. Cyprea Wellness Projecten bouwt de cabine naar uw specifieke wensen. Wij maken uitsluitend gebruik van topkwaliteit materialen, binnenin verwerken we duurzame houtsoorten als Fichte, Espen, Red of yellow Cedar of Hemlock. Voor de buitenzijde van de cabine kunt u kiezen uit hout, tegels, stucwerk of van diverse andere wandbekledingmaterialen.

Werd in het verleden de saunacabine door rokerige vuurkachels verhit, tegenwoordig gebruiken we veelal elektrische kachels en nog maar een enkele keer – op speciaal verzoek van de klant – een vuurkachel. Toch is het verhittingsproces in de loop der jaren nauwelijks veranderd: Het verwarmingssysteem van de Finse saunacabines berust op het verhitten van een massa spekstenen die de opgenomen warmte op zijn beurt weer afgeeft aan de omgevingslucht .  De soortgelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve dat  ervoor zorgt dat de saunacabine voor een langere tijd  zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het "vuur"allang is gedoofd is. Elektrische saunakachel: de meest gekozen warmtebron voor de sauna, zowel bij privésauna’s als bij professioneel gebruik. De kachel is zowel verkrijgbaar met een ingebouwd als met een aparte besturing

Naast warmte geeft de kachel ook kortgolvig infrarood licht af. Wanneer dit licht terugkaatst van de wanden op uw lichaam zet het zich om in die karakteristieke saunawarmte.  Elke houtsoort kent zijn eigen weerkaatsingeigenschappen. De keuze van de houtsoort bepaalt wat voor soort warmte u in uw saunacabine krijgt.

Neem contact met ons op voor een maatwerkadvies op UW saunawens.

bodyfit saunaleverancier  well-line saunaleverancierVSB saunaleverancierPartners: