Maatwerk Finse Sauna
Maak uw droom waar met een eigen tradionele Finse saunacabine nieuwe stijl . Uniek en op maat gemaakt in elke ruimte. Wij zijn de specialist op dit gebied en bieden u topkwaliteit en een scherpe prijs.
Buitensauna
Het echte wellnessgevoel wordt pas echt bereikt met een buiten sauna in de tuin , op het balkon of dakterras. Buiten saunas zijn duurzaam en in vele uitvoeringen bij ons te verkrijgen.
Soft Kruidendamp Sauna
Deze extra functie op een Finse kachel maakt de cabine multifuncioneel met vele extra voordelen. Ook bestaande cabines kunnen ge-upgrade worden met een soft kruidendamp kachel
Warmelucht Sauna
Door de milde warmte in de cabine is een warmelucht sauna voor een veel mensen een uitstekend wellnessprodukt voor in huis. De luxe cabines zijn meestal strak van vorm met veel glas.
Infrarood Sauna
Infrarood geeft een diepe, intense warmte af op het lichaam. En heeft een heilzame, pijnverlichtende werking op botten, spieren en gewichten. Infrarood kan ook ingebouwd worden in elke sauna.
Kleurentherapie
Met kleurentherapie kunt u een passende sfeer creeeren. De kleurenlamp beinvloedt uw gemoedstoestand. Bij elke stemming hoort een eigen kleur. Kan ingebouwd worden in elke saunacabine of whirlpool.
Soft Kruidendamp Sauna

Bij een kruidendampsaunagang wordt gebruikgemaakt van een zogenoemde Bi-O-Mat kachel. Tijdens deze gang blijft de temperatuur in de cabine lager dan bij de traditionele Finse saunagang. De temperatuur ligt tussen 40-60 graden Celsius. Daarbij wordt de luchtvochtigheid omhoog gebracht doordat vanuit het separate reservoir aan de kachel water verdampt. Circa 50-60% luchtvochtigheid. Dit vormt de softdamp. Als gevolg van het verdampen van water in de ruimte gaan de poriën in het lichaam gemakkelijk openstaan. Het transpiratieproces wordt zeer gemakkelijk op gang gebracht. Dit wordt met name door vrouwen als zeer prettig ervaren.

BI-O-Mat is een kacheluitvoering van het Duitse merk EOS. EOS is sinds vele tientallen jaren de specialist in saunakachels.

Door een Bi-O-Mat kachel in de saunacabine te plaatsen, geeft deze de cabine een extra functie, naast die van de Finse sauna. Het is dus geen vervanging van de traditionele Finse Sauna. De Bi-O-Mat kachel u de mogelijkheid om een groot aantal verschillende etherische oliën te laten verdampen.
Voor elke stemming of gemoedstoestand leveren wij een olie-geur. Door deze extra optie blijft de sauna u boeien en kunt u naar hartenlust variëren

Een Bi-O-Mat kachel kan, met enige modificaties aan het bedieningspaneel van de cabine, ook op een later tijdstip aan de sauna worden toegevoegd. Dit geeft ook een bestaande cabine een nieuw elan.
Alle cabines van Cyprea Wellness Projecten worden voor u op maat gemaakt. Afhankelijk van uw eigen wensen, en de mogelijkheden ter plaatsen.

Wij verzorgen voor u het gehele traject. Van de eerste wellnessdroom tot na de oplevering.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend maatwerkadvies.
 

Partners: EOS SaunakachelsBodyfit leverancierVSB sauna leverancierWilton Saunabouwer