Maatwerk Finse Sauna
Maak uw droom waar met een eigen tradionele Finse saunacabine nieuwe stijl . Uniek en op maat gemaakt in elke ruimte. Wij zijn de specialist op dit gebied en bieden u topkwaliteit en een scherpe prijs.
Buitensauna
Het echte wellnessgevoel wordt pas echt bereikt met een buiten sauna in de tuin , op het balkon of dakterras. Buiten saunas zijn duurzaam en in vele uitvoeringen bij ons te verkrijgen.
Soft Kruidendamp Sauna
Deze extra functie op een Finse kachel maakt de cabine multifuncioneel met vele extra voordelen. Ook bestaande cabines kunnen ge-upgrade worden met een soft kruidendamp kachel
Warmelucht Sauna
Door de milde warmte in de cabine is een warmelucht sauna voor een veel mensen een uitstekend wellnessprodukt voor in huis. De luxe cabines zijn meestal strak van vorm met veel glas.
Infrarood Sauna
Infrarood geeft een diepe, intense warmte af op het lichaam. En heeft een heilzame, pijnverlichtende werking op botten, spieren en gewichten. Infrarood kan ook ingebouwd worden in elke sauna.
Kleurentherapie
Met kleurentherapie kunt u een passende sfeer creeeren. De kleurenlamp beinvloedt uw gemoedstoestand. Bij elke stemming hoort een eigen kleur. Kan ingebouwd worden in elke saunacabine of whirlpool.
Infrarood Sauna

Misverstand:
Over Infrarood bestaan veel misverstanden. Infrarood is een uiterst gebied in ons lichtspectrum. In tegenstelling tot UV-licht, het andere uiterste in ons lichtspectrum, is infrarood geheel niet schadelijk voor ons lichaam. Door UV-straling wordt pigment in onze huid gestimuleerd, waardoor we bruin worden. Dit doet Infrarood niet. Net als UV-licht, kunnen wij infrarood-licht zelf niet waarnemen.

Er bestaat langgolvig en kortgolvig infrarood. In de meeste gevallen wordt kortgolvig infrarood gebruikt voor saunacabines. De infraroodstraling wordt opgewerkt door lampen van 500 of 750Watt voorzien van een Robax-filter. Wanneer het licht weerkaatst, bijvoorbeeld door hout of door ons weefsel als spieren en gewichten, zet de straling zich om naar warmte. Deze warmte is wat infrarood voor ons zo heerlijk doorwarmd gevoel geeft. De warmte werkt pijnverlichtend en onspannend.

Werking:
Terwijl u zich ontspant in de infrarood cabine is uw lichaam eigenlijk hard aan het werk. Uw bloedcirculatie wordt versneld, u begint te transpireren om de overtollige warmte kwijt te kunnen raken en verliest daardoor niet alleen vocht, maar verbrandt ook calorieën
Geblesseerde spieren herstellen zich sneller door de ontspannende en aangename warmte en de toevoer van grote hoeveelheden zuurstofrijk bloed. De afvoer van giftige stoffen wordt door de verhoogde bloedcirculatie en het transpireren bevorderd. Regelmatig gebruik van de cabine heeft een positief effect op mensen met reumatische- en huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne.

Het intensieve transpireren trekt de afvalstoffen uit de diepste lagen van het lichaam. De verbeterde doorbloeding helpt de natuurlijke balans in de huid te herstellen wat resulteert in een mooiere zachtere huid. Ook het immuunsysteem van de gebruiker wordt verbeterd.

Infrarood in een cabine:
Infraroodlampen kunnen in elke willekeurige saunacabine ingebouwd worden, en gecombineerd worden met alle saunagangen als een Finse, soft kruidendamp of warmelucht sauna. Echter nooit tegelijkertijd. De lampen hebben geen opwarmtijd, waardoor er zeer energiebewust genoten kan worden van deze vorm van wellness.

Neem contact met ons op om te ontdekken wat infrarood voor vele mogelijkheden voor U biedt
 

Partners:VSB sauna leverancierVan Doornen infraroodlamp leverancierBodyfit saunaleverancier