Een sauna, speciaal voor u!

Een sauna is een afgesloten, vaak van hout vervaardigde ruimte die doormiddel van een warmtebron tot 80, 90 of zelfs tot 120 graden verwarmd wordt. Door in deze ruimte plaats te nemen wordt de lichaamstemperatuur verhoogd tot soms wel 39°C (een kunstmatige koorts). waarin de temperatuur verhoogd wordt, zodat een natuurlijke reactie van het lichaam uitgelokt wordt. Het lichaam wil afkoelen en u gaat transpireren.Het transpiratievocht dat het lichaam verlaat, tranporteert allehande afvalstoffen. Naast de lichaamsreiniging is een saunabad vooral voor lichamelijke ontspanning, gezondheid en verbetering van het welzijn. Als gevolg van de warmte met aansluitend afkoelperiode, bijvoorbeeld door het nemen van een lauw bad of douche. Of een korte wandeling in de buitenlucht, ontspannen de spieren en wordt gezorgd voor verlaging van de bloeddruk, verbetering van de bloedcirculatie, de stofwisseling en de ademhaling. Daarbij geeft een sauna mentale rust en  verhoogt het het welzijn. Een saunagang is goed voor de huid en verlangzaamt de veroudering van de huid. In een sauna worden de bloedvaten vergroot; de doorbloeding van de huid neemt toe. Bij de afkoelfase verkleinen zich de bloedvaten, waardoor ze getraind worden (vergelijk ook met het effect van wisselbaden bij een zwelling). Het lichaam wordt zeer grondig gereinigd. Oude en dode huidcellen worden makkelijker verwijderd. Bij een zeer droge huid wordt de structuur door het opnemen van water en het activeren van de zweetcellen verbeterd. Het afkoelen kan gebeuren door een koude douche, een geleidelijke afkoeling in een koudwaterbad of het inwrijven met sneeuw of ijs. Het afkoelen is een belangrijk gedeelte van een saunabad en zou niet overgeslagen moeten worden. Overweegt een thuis een sauna? Wij adviseren u graag in de mogelijkheden

Buitensauna's en kelo-sauna's

Na elke saunagang dient het lichaam af te koelen. Bij een ultime saunabeleving hoort afkoelen in de vrije buitenlucht. Daarom bieden wij buitensauna’s aan. Di zijn allerhande saunacabines, net zoals u binnen aantreft maar met een geisoleerde buitenschil. Dit kan een uit steen opgetrokken gebouwtje zijn met bijvoorbeeld een douchegelegendhed of een tradtionele, houten blokhut. Volledig naar uw wensen afgestemd. Een Kelo sauna is een sauna gebouwd met Kelo boomstammen. Bosbeheer in Lapland, heeft deze bomen verzameld en houthakkers weten van dit hout, handmatig, prachtige sauna’s te vervaardigen. De boomstam zijn gemiddeld 170 tot 600 mm dik. Karakteristiek voor het hout is zijn zilvergrijs patina en een kern met een rode schijn. Door zijn trage groei onder extreme klimatologische omstandigheden krijgen de bomen zeer dichte jaarringen. Het hout is dus van zeer dichte structuur, zeer droog en met een hoge hardheid. KELO hout is dan ook schaars en een waardevol materiaal. De verweringsstructuur van de Kelo stam bestaat uit een binnenkant van keihard hout. De buitenrand van 2 cm dik heeft een zachte bovenlaag, die uitermate geschikt is voor een milde afgifte van warmte, dit zorgt voor een bijzonder klimaat. Door deze optimale warmte afgifte buffer is de Kelo cabine absoluut geschikt voor de Löyly (opgietsessie). Door de bijzondere eigenschappen van het hout komt het uitzetten of breken van de constructie nauwelijks voor. Het zilvergrijze oppervlak van het hout zorgt voor een zachte en warme atmosfeer. Bent ú geinteresseerd in en buitensauna of een Kelocabine, Wij realiseren dit voor u op elke gewenste plek rondom uw huis.
Kelosauna Cyprea
Finsesauna Cyprea

Finse sauna

Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-120 °C, bij een extreem lage luchtvochtigheid dat de saunaganger snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend

Zowel het interieur als de buitenzijde van deze oersauna kan tegenwoordig in vele varianten uitgevoerd worden. Werd er traditioneel met fichte of eikenhout gewerkt, vandaag de dag voeren wij cabnes in alle mogelijke houtsoorten en varianten uit. Raampartijen, luxe verlichting, audiovoorzieningen en uiteraard met de meest actuele domaticabesturing uitgevoerd. 

Onze moderne cabines zijn voorzien van duurzame en zuinige sanakachels, hoogwaardige isolatie waardoor onnodige energiekosten tot het verleden behoren.

Een (Finse) saunacabine kan in vrijwel elke ruimte geinstalleerd worden. Onze cabines worden op maat voor u gemaakt en naar uw wensen vervaardigd. Combinaties met bijvoorbeeld een Bio_mat sauna, infrarood of zelfs een aangrenzende stoom/douchecabine zjn mogelijk. 

Is uw interesse gewekt? maak dan snel een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Bio-Mat sauna

Een Bio-Mat sauna is eenzelfde cabine als de traditionele Finse sauna-cabine.

Wanneer men de Bio-Matfunctie van de saunakachtel inschakkeld zal kachel in warmtevermogen dalen en zal de luchtvochtigheid in de cabine stijgen. Dit in combinatie met het laten verdampen van eterische olieen – geurkeuze naar wens- geeft een extra dimensie aan uw saunagang. 
Naar gelang welke oliegeur u gebruikt zal de beleving in de sauna, wisselen. Zo helpt de saunageur u bijvoorbeeld te onspannen en geeft deze u mentale rust. Een andere oliegeur- keuze kan u juist extra energie of een opgewekte stemming bezorgen. Voor elke mood een andere geurkeuze.

Zowel de sanacabines die wij nieuw voor u realiseren als bestaande sanuacabines kunnen wij upgraden met deze extra Bio-mat kachels.

Wanneer u een extra wellnessdimensie aan uw saunagangen wilt toevoegen, dan is dít uw kans. Bio-Mat!

Infrarood Sauna

Wat is een infraroodsauna en wat doet het met je lichaam? Een infraroodsauna bestaat uit een afgesloten, vaan van hout opgetrokken cabine met één of meer zitplaatsen. In deze cabine neemt met plaats voor één of meerdere rood-kleurige infrarood lampen. Infrarood is een kleur in het spectrum dat het menselijk oog niet kan waarnemen (vergelijkbaar met uv aan het andere uiterste van het lichtspectrum) Het infrarode licht straalt het lichaam aan. Wanneer het licht weerkaatst op hard weefsel veranderd het licht in warmte. Deze wamte ervaren wij als prettig maar heeft daarbij ook een zeer postief effect op botten, spieren en spierweefsel. Infraarood is een plaastenlijke aanwarming van het lchaam. Waar het licht u niet bestraalt, zult u geen warmte ervaren. Anders dan in een traditionele cabine. Het is dus belangrijk op een juiste verdeling van lampen te maken voor een optimale aanwarming van het lichaam. De infraroodstralers zijn verkrijgbaar in verschillende typen golflengtes waardoor het sterk van de lamp afhangt wat het effect op het lichaam is. U mag net zolang in een lange golf infraroodcabine vertoeven als u wilt. De infraroodlichtcabine heeft meestal een temperatuur van rond de 60graden Celsius. In een infrarood sauna transpireert men bij een lagere temperatuur 2 tot 3 keer zoveel als bij een gewone saunacabine. Uit onderzoek is gebleken dat men in een gewone sauna ca. 300 kcal. verbrandt, terwijl men in een infrarood 600 tot 800 kcal. kan verbranden. Dankzij de infrarode warmtestralingpanelen is er een droge aangename warmte met een laag vochtigheidsgehalte. Het gebruik van de infrarood-sauna verhoogt de weerstand, versoepelt het spierweefsel, zorgt voor de afvoer van giftige stoffen en is een gedegen hulpmiddel bij het verbeteren van problemen met onder andere: Cellulitis, Sneller herstel van blessures, Reuma, Slapenloosheid, Huid en gewrichten Overgang, Verbetering van de huidskleur, Vermindering van stress, Stimuleert de bloedcirculatie. Infraroodstralers kunnen in een speciaal hiervoor gebouwde cabine worden geplaatst. Daarbij kunnen deze lampen ook gecombineerd worden met een traditionele sauna, In dezelfde cabine maar nooit tegelijkertijd in gebruik. Wij bieden u op maatgemaakte combi-cabines of kunnen u huidige saunacabine aanvullen met onze infraroodsystemen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend advies

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen gaan wij kijken naar de mogelijkheden om uw eigen wellness paradijs te creëren. 

Contact