Stoombaden

Een stoomcabine is zeer vergelijkbaar met een Turks stoombad of Hammam maar is niet exact hetzelfde, is een afgesloten cabine waarin doormiddel van verdampt water- stoom- de temperatuur in de cabine verwamt wordt tot maximaal 50 graden Celsius. Door deze stroomproductie stijgt de luchtvochtigheid in de cabine tot wel 90%. De klamme warmte zorgt voor een weldadig en ontspannend gevoel. Naarmate men langer in de cabine verblijft, zal het transpiratieproces op gang komen. Het lichaam gaat zichzelf koelen door te gaan zweten. Door dit transpireren worden de poriën geopend en zo diep gereinigd.

Een stoomcabine wordt meestal gecombineerd met een douche. De douche kan in veel variaties een aanvulling zijn op de stoomcabine. Door in het plafond een regendouche te gebruiken, kan een echt regenwoudachtig klimaat ontstaan. Zijdouches kunnen voor een heerlijke hydromassage zorgen. Een Kneipp douche voor de noodzakelijke afkoeling. En met bijvoorbeeld kleurentherapie en muziek kan een heel eigen sfeer in de cabine gecreëerd worden. Een gecombineerde cabine noemen wij Total Wellness.

Inbouw Stoomcabine

Door de cabine “weg te laten vallen” achter een muur en uitsluitend een deur in het zicht te houden, kan de cabine ideaal in één lijn geplaatst worden met bijvoorbeeld een sauna. De cabine is volledig waterdicht en heeft voorgevormde acrylzittingen. Ook de douchemogelijkheden en de afvoer zijn in de cabine verwerkt.

Cyprea Wellnessbouw & Advies levert zowel standaard als op maat gemaakte cabines. Zo kan in vrijwel elke (natte) ruimte een stoomcabine worden verkregen.

Turks Stoombad

Het stoombad, vaak een Hammam (Turks stoombad) genoemd, heeft vanwege zijn heilzame werking, aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken en daardoor de huid voorziet van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Eeuwenoude technieken om goede gezondheid te stimuleren. Het Stoombad behoort tot een van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De temperatuur in de ruimte is opvoerbaar tot circa 47 graden Celsius of in te stellen naar individuele voorkeur. Daar de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. Hierdoor worden giftige stoffen door het lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd.

Andere mogelijkheden

Een inbouw stoomcabine is één van de mogelijkheden naast een bouwkundige hammam of een modulair systeem. (half bouwkundig, half prefab.

Daarbij is het vaak mogelijk uw bestaande douchecabine te upgraden naar een volwaardige stoomcabine. Hiervoor dienen echter meerstal wel wat aanpassingen aan de water- en elektriciteitinstallatie gedaan te worden. Wanneer u met deze gedachten speelt, willen wij u graag adviseren over de mogelijkheden. Naast advies en ontwerp voeren wij ook de werkzaamheden voor u uit. Neem contact met ons op en tover uw badkamer om tot uw eigen wellness ruimte.

Vrijblijvend advies

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen gaan wij kijken naar de mogelijkheden om uw eigen wellness paradijs te creëren. 

Contact